Lilijuc 2011.05.24. 15:11

Komplikációk

Egészen szombat reggelig Lilikének nem volt semmi baja, nyoma sem volt a műtétnek, sem a testén, se a lelkén. Aztán szombat reggel a végbélnyílása mellett elkezdett feldagadni a kis segge és csak dagadt, dagadt. Délutánra elkezdett piros színben játszani és kemény volt.

Nem akartuk Győrbe vinni, de erre a dagadásra való tekintettel mégis inkább vittük. És milyen jól tettük!

Ahogy odaértünk Győrbe elkezdte veszettül nyalogatni a seggét, amit először nem nagyon hagytunk neki, de mivel szemmel láthatóan kínlódott és tényleg 2 percenként a seggében volt, ezért inkább engedtük, gondoltuk rosszat csak nem tesz magával.

Hát végül az a hólyag szerű vmi ami odafejlődött a hátsójára, szépen kifakadt és elkezdett gennyezni. Elég undi volt, ráadásul csak nyalta, és nyalta. Viszont így e duzzanadt szépen kezdett összemenni.

Szombat éjjel nem sokat aludtunk, mert őnagysága egész éjjel nyalakodott. Ráadásul Győrben, a panelban a Laci szüleinél az allergiája is mindig felerősödik, hiszen ott sok a szőnyeg és valószínű hemzsegnek a poratkától.

Így felváltva nyalakodott és vakarózott, rossz volt nézni. :(

Néha befújkáltam a popiját aloe vera spray-el, de hát azt egyből lenyalta. Mikor hazaértünk akkor viszont lefertőtlenítettem neki a sebet merbromini-vel, ami egy csodálatos piros lötyi. Hámosít és fertőtlenít, valamint egyáltalán nem csíp. Egyetlen hátránya, hogy nagyon fog, így Lilike leginkább egy piros seggű páviánhoz hasonlít(ott).

Természetesen hétfő délután az első utunk az állatorvoshoz vezetett, ahol lágylézeres kezelést kapott. (Ez segít majd neki a gyógyulásban, és gyulladás csökkentő hatású.)

A diagnózis szerint a lézeres kezelés folyamán az odavezető erecskék is elzáródtak, és ezek kezdetk el meggyűlni, amik végül kifakadtak. A helyettes állatorvos szerint (vagyis hát aki éppen ott volt, de nem ő műtötte) nem lett volna szabad hagyni, hogy nyalogassa magát, mert a szája tele van bacival, ami elfertőzi a sebet...

Hát köszi! Próbálta volna ő megakadályozni..

Ráadásul direkt rákérdeztem a műtét előtt, hogy kell e gallér, és azt mondták nem. Mindegy is, mert amúgy meg szemmel láthatóan igenis jót tesz a sebének a nyalogatás, Lilke nagyon szépen rendben tartja. A fertőtlenítős letörlés pedig szintén használ. Ma reggelre pedig a lágylézer is megmutatta áldásos hatását, a duzzanat már egészen lelohadt. Még mindig nedves a seb, de már láthatóan gyógyul.

Csütörtökön újra megyünk kontrollra és kezelésre.

A bejegyzés trackback címe:

https://rugylika.blog.hu/api/trackback/id/tr422928911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása