Lilijuc 2011.01.25. 15:21

Hiposzenzitizálás

Végre tudom hogy kell leírni, így talán kimondani is könnyebb lesz..

Szóval, amit a hiposzenzitizálásról tudni kell:

"Táplálék allergia esetében a megfelelő eliminációs diéta megoldja a problémát. Bolhanyál-allergiánál a folyamatos ektoparazita írtás jelenthet megoldást. Az atópiát okozó allergéneket (pollenek, gomba spórák, házipor stb.) viszont nem tudjuk kiiktatni a környezetünkből. Ezekre az esetekre alkalmazhatjuk az ún. immunterápiát, hiposzenzitizáló oldattal. Az allergogram alapján elkészített oldatsorozattal, a megfelelő protokol szerint kezelt állat immunrendszere, egyre kevesebb IgE-t termel az adott allergénnel szemben, így csökkennek, majd megszűnnek az allergia tünetei. A kezelést 9 hónapig kell folytatni, majd ezt követően havonta csupán egyszer kell emlékeztető injekciót adni. A kezelés első 1-2 hónapja az áthangolódás időszaka, amikor még nem látható javulás. Az állat szenvedését ebben az átmeneti intervallumban is lehet szteroid, vagy antihisztamin kezeléssel enyhíteni. Erre a továbbiakban többé nincsen szükség. A kezelés összességében teljesen mellékhatásmentes."

(Bendzsel Doki honlapjáról!)

Ez vár a Lilikére, már készül a gyógyszere. Kicsit sajnálom, hogy nem Bendzsel Dokival csináltattuk a tesztet, de sajnos árérzékenyek vagyunk. :(

A gyógyszert, akárcsak a vizsgálatot, Amerikában készítik, így két hetes átfutási időre kellett felkészülnünk. De sebaj, addig keresünk neki jó kis tápot.

Amióta meg van a teszt, Lilike mindenféle földi örömben részesül. Pl. kacsanyak a vasárnapi húslevesből, joghurt (szereti, de a székletére nincs jó hatással) és egyéb nyalánkságok, amit eddig nem adtunk neki oda, mondván ki tudja milyen reakciót vált ki.

Sőt most még ginzend oldatot is kap,- a céges angol tanárom javasolta-, az immunrendszerének erősítésére. (Szereti, de tényleg.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rugylika.blog.hu/api/trackback/id/tr142612478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emes 2011.01.26. 12:41:53

Kitartást kívánok az elkövetkező hónapokhoz...Az viszont tényleg jó,hogy legalább ehet Lilike olyan finomságokat,amiket eddig nem mertetek neki adni:)
Az árérzékenységet teljesen megértem, mi az ivartalanításnál leszünk hasonló helyzetben.
Szép napot kívánunk Nektek!

Lilijuc 2011.02.01. 11:04:45

@emes: Szia Emese! Mikor ivartalanítattjátok Pankát? Ajánlanám Bendzsel Dokit, de nála azért nem volt olcsó mulatság. Viszont tényleg teljes körű szolgáltatást nyújtott, és maximálisan elégedettek voltunk vele.

emes 2011.02.01. 12:15:58

@Lilijuc:
Kicsit tanácstalanok vagyunk az ügyben, hogy megvárjuk-e az első tüzelést...nagyon megoszlanak a vélemények ebben a kérdésben(is).
Bendzsel dokiról nagyon jókat hallottam és is:) Mi meg vagyunk elégedve a doktornőnkkel, de 32 ezer Ft lenne nála :(
A másik - szintén jó referenciákkal rendelkező helyen - 14 ezer Ft ugyanazért.
Szóval nem tudom.....
süti beállítások módosítása