De most már aztán tényleg elég!

Lili egy éves, és kb 4-5 hónapos kora óta küzdünk vele.

Viszont most végre találtam valakit, aki egyértelmű és pontos tanácsok segítségével, könnyen követhető utat mutat, amin végül biztos vagyok benne, hogy győzedelmeskedünk.

Az egész a nadapi vizslatúrán kezdődött, ahol az egyik topiktársam (kozmami) megemlítette, hogy a táp amivel etet, hihetetlenül jó, és maximálisan elégedett vele ő is, és Betyár is a 15 hónapos rövidszőrű magyar vizsla kan is. A tápot Magyarországon gyártják, magyar alapanyagokból, és mivel nem költenek marketingre, így az ára jóval olcsóbb, a minősége pedig kiváló. A reklám a minőség, és az elégedett vásárlók ajánlása.

Így felvettem a kapcsolatot a forgalmazóval, Pallagi Zsuzsával (a vizsla.hu-n pagipocok), és első körben, miután röviden felvázoltam az eddigi küzdelmeinket, tanácsot és ajánlást kértem tőle. Rendkívűl segítőkész volt, és az újabb kérdéseim sem rettentették el.

Tanácsára, holnap reggeltől Lilikutyát 3 hetes rizs diétára fogom. Semmi, de SEMMI más, CSAK rizs! Zsuzsa előre felkészített, a kutya egy idő után utálni fogja, elege lesz, le fog fogyni, de nem kell aggódni, utána hamar össze fogja kapni magát, és szépen fokozatosan mikor már a különböző húsokat adagoljuk neki, ki fog derülni, hogy mit lehet és mit nem...

És megnyugtatott, a vitaminhiány miatt sem kell aggódnom! Enyni idő alatt nem alakulhat ki komoly hiánybetegség.

Nem ismeretlen számomra ez a módszer, hivatalos nevén, eliminációs monodiéta, mert mikor az Állatorvosi Egyetem klinikájára vittük, akkor már említette ezt a doktornő (Tarpataki Noémi), de akkor még nem állt módomban külön főzni és raktározni a Lilinek szánt ételt. És a szabályok sem voltak teljesen egyértelműek, Zsuzsától jóval egyértelműbb, és világosabb iránymutatást kaptam.

Most erősnek, és elszántnak érzem magam, pedig 2-3 napja újra a kétségbeesés határán voltam. Rettenetes arra kelni az éjszaka közepén, hogy a kutya sebesre nyalogatja magát, hogy vakarózik, hogy könnyezik. És nem csak éjszaka, hanem MINDIG! És nem mostanában, hanem hónapok óta.

Ma még elnézünk az állatorvoshoz is, kicsit aggaszt az egy héttel ezelőtt belement toklász helye, a fülvakargatása (bár ez összefügghet az allergiával), és rá akarok kérdezni az ivartalanításra valamint a chippeltetésre is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rugylika.blog.hu/api/trackback/id/tr902185247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása