Hétvégén vendégségben voltunk Pápán. Igazi ott alvós pizsiparty! :D Egy nagyon kedves barátnőm barátjának ünnepeltük a 30. születésnapját.

Hetek óta készültünk rá, de igazán az utolsó napokban pörögtek fel az események. Egy másik barátnőnk kocsit intézett, hogy együtt tudjunk menni, ráadásul még tortát is sütöttünk, mert A barátnőnek nem volt rá ideje.

Ezzel plusz alkalmat biztosítottunk magunknak a pletyizésre, megcsillogtathattam tortasütési tudományomat és még nyalakodni való is maradt. :)
A házi gazdáéknál szintén van kutya, kettő is, emiatt különösen izgatottan vártuk a hétvégét, mert nagyon kíváncsi voltam, hogy mit szólnak majd egymáshoz az ebek.
Marvinka az elsőszülött, csoki színű labrador, egy igazi maci. Türelme (és kitartása) végtelen; Indyke pedig a nagyhangú kislány, 4 hónapos, igazi pöttöm, aki a biztonság kedvéért inkább a simi osztók körül sündörgött.
És természetesen ott volt Lilike is, őt már ismerjük. Igazi kis sajtkukac. Most sem tagadta meg önmagát, de azért kicsit nehézkesebb volt a barátkozás a tervezettnél.
A kocsiúton minden rendben volt, feltettük az ülésvédőt, és barátnőm meg köztem, de leginkább rajtam utazott egészen Győrig, ahol felvettük Lacit, így már kettőnkön elterülve „vészelt át” az utat. Azért idézőjelben mert sztem nagyon is élvezte a folyamatos simit, és bújást. (Én is nagyon élveztem ám, ritkán vagyunk ilyen szoros fizikai kapcsolatban.) A sofőr barátnőnknek nincs túl sok tapasztalata kutyák terén, ezért teljesen el volt ájulva, hogy Lilike milyen ügyesen viselte a hosszú órákig tartó kocsiutat. Nem fészkelődött, nem nyivákolt, és nem hányta tele a kocsit (na jó ilyen csak egyszer fordult elő, és annak is meg volt az oka. Okulásképpen: a diófa barkája mérgező, kutyáknál hányást okoz!). Szóval nagyon büszke voltam rá!:)
Mikor leértünk és meglátta a háziakat, nagyon izgatott lett, és onnantól kezdve másnap estig izgatott volt, igaz csökkenő intenzitással.
Eleinte még neki állt feljebb és bizony helyre kellett tenni, nehogy azt higgye ő a főnök. Meglepett, hogy ilyen kis harciasan reagált, de utólag végiggondolva, lehet, hogy a mi izgatottságunk miatt volt ilyen kis dinka. Persze komoly villongások nem voltak, de az hamar kiderült, hogy bár Marvinka az idősebb és a ház ura, Lilike attól még a kis hármasukban falkavezéri pozícióra tör.
Marvinka pedig hagyta, mert ő ilyen kis békés természet. De nem kell ám komoly dolgokra gondolni, csak játék közben bizony Lili a Marvin fején táncolt. Szó szerint.
Indyke nehezen oldódott, fura volt neki, hogy ott egy idegen kutya, aki az ő pajtását elveszi tőle, és szabályos hisztit rendezett az elején, jó hangos ugatással megspékelve. Estére mindenki elrendeződött, a kutyák leosztották maguk között a lapokat, sőt a közös cél (vagyis minél előbb bejutni a jó meleg lakásba) csak jobban összekovácsolta őket.
 
 
 
 
 
(Hungarian Alliance for More Breakfast for Dogs, founder, board member and senior associate)
 
Este volt még kis villongás, de ez inkább annak volt köszönhető, hogy Marvin azonnal beleszeretett Lilibe, és kisem látszott a fenekéből (szó se róla, ezen azért nem lepődöm meg, hiszen Lili igazi királykisasszony!), annak ellenére, hogy Lili már semmiféle „olyan” szagot nem áraszt magából… (Mindenesetre ez érdekes.) Ez az odaadó rajongás viszont egy ponton Lilinek lett terhes.
Az viszont tényleg igaz, hogy a legtöbbször az emberek jelenléte zavarja meg a kutyák természetes viselkedését, nélkülünk legalábbis tök jól elvoltak, de ha mi is ott voltunk akkor még azon is aggódniuk kellett, hogy a gazdi vajon simogatja e a másik kutyát. Emiatt én inkább nem is simogattam senkit. (Csak suttyomban! ;)
Az éjszakát mindhárom eb bent töltötte, persze Indyke fiatal korára és bújós természetére való tekintettel Gréti barátnőnk személyében agyon lett kényeztetve, Marvinka a „szülei” hálószobája előtt aludt, Lilike pedig az ebédlőben az asztal alatt, oda tettük ugyanis helyét. Reggel, szokás szerint, ahogy kinyitotta a szemét már kérte is a reggelijét. És onnantól kezdve, hogy észrevette: „Kérem szépen itt a szobában is lehet aludni, sőt mi több a földre leterített pokrócok pont olyanok mint otthon az enyémek!”- már settenkedett is be a szobába a pokrócokra. De azok, a látszattal ellentétben nem a kutyáknak lettek odakészítve, hanem előző este azokon ültünk, illetve ott is aludt néhány ember a buli után.
Így a reggel, kevéssé pihentető: „Lili menj innen! Nem szabad! Kifelé!”- fojtott hangon történő ismételgetésből állt. Lilike meg persze rendületlenül próbálkozott. Aztán mikor kezdett elegem lenni, akkor kiraktuk a kutyabandát.
Reggeli (11.30-kor :)) után elmentünk egyet kirándulni a környéken, de nem vittük túlzásba, egyrészt mert nagyon hideg volt, másrészt az eső is elkezdett csöpögni. De ettől függetlenül, amíg nem esett, a bokáig érő hóban igen jót bolondoztak a kutyák, és mi is nagyon élveztük, hogy a friss levegőn lehetünk. Olyannyira, hogy miután visszaértünk a sétából én indulásig szunyókáltam. :)
 

(A látszattal ellentétben Lili itt nem fél, hanem parancsra ölbe ugrás feladatát hajtja végre!)

Szuper hétvége volt, és örömmel jelenthetem, hogy végül a kutákok közt is haverság szövődött! ;)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rugylika.blog.hu/api/trackback/id/tr212483679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emes 2010.12.02. 12:37:41

Jó kis hétvége lehetett :)
Ügyesek vagytok,hogy belevágtatok, én mindenen agyon aggódom magam....
Pedig itt a példátok,hogy a dolgok úgyis elrendeződnek!
Nagyon szépek a kutyusok:)

Lilijuc 2011.01.03. 16:37:04

@emes: Nem szabad annyit aggódni! :) Azt megkérdezhetem, hogy honnan találtál rá a blogomra? ;)

emes 2011.01.03. 16:57:03

@Lilijuc: Persze :)
A vizsla.hu-n az aláírásodban szerepel a blogod címe. Kulik Emese vagyok, a Hármashatár-hegyi vizsi túrán találkoztunk.
Nekünk van a Panka kutyusunk.
Szép napot kívánok Nektek!
Emese

Hubavizsla · http://hubavizsla.blog.hu 2011.01.18. 17:26:15

Az első kép nagyon tetszik, igazi színskála! :)
süti beállítások módosítása