Lilijuc 2011.08.25. 15:08

Átköltözöm

Sziasztok!

 

Átköltözöm a google blogjára, könnyebben elérhető számomra, és egyszerűbbnek tűnik a működése. :)

Amíg nem sikerül átmentenem ezeket a bejegyzéseket, addig élni fog ez a blog is, de új bejegyzéseket ide már nem írok.

Az új link: http://rugylika.blogspot.com/

 

Várok mindenkit ott is nagy szeretettel! :D

Lilijuc 2011.06.20. 13:55

Őrület

Drága Lilikének napok óta tölcséres a feje. Így nem nyalja magát.

Aztán ha néha levesszük akkor azonnal elkezd kezét, lábát, fenekét szétnyalogatni, rágni...

Tegnap vmi extra mód kikészített minket, séta közben is állandóan lemaradt vakarózni, nyalakodni.

 

Séta után megfürdettük, hátha ezzel csökkenthetjük nála a késztetést, de nem számított semmit..

Nagyon el vagyok keseredve. :(

A feneke amúgy szépen gyógyul azzal nincs gond, csak azzal, hogy ahogy lekerül a gallér szétnyalja magát, és félő, hogy megint bedurran neki. De hát mégsem élheti le az életét ezentúl tölcsérben! :(

Kapott féreghajtót is, mert ez is megfordult a fejemben, hogy talán férges, bár nem hiszem.

Holnap megyünk újra dokihoz, addig nem hagyom békén míg nem ad vmi használható tanácsot, mert ez így nem mehet tovább! :(

Lilijuc 2011.06.15. 09:26

Komplikációk 3.

Nagyon el vagyok keseredve és teljesen ki vagyok akadva! :(

Lilinek még mindig nem gyógyult meg a popija. Eddig két hetenként jártunk vele bűzmirigyet kinyomatni, most hetente járunk lágylézeres kezelésre, hogy meggyógyítsák a műtéti területet.

És az eltelt 4 hét alatt, még mindig nem gyógyult meg maradéktalanul. Most egy sipoly keletkezett a fenekén.. Amiről majd csütörtökön derül ki, hogy kezelhető, vagy műteni kell, de mivel közel van a záróizomhoz, ezért nem szívesen műtenék.

Nekem meg legszívesebben bőgni lenne kedvem, közvetlenül az után, hogy megcsapkodom a dokik fejét. Azért vállalkoztunk erre a műtétre, mert azt mondták, rutin műtét, fiatal kutyánál érdemes, és akkor nem lesz többet gond, valószínű az allergiájának is jót tesz majd. Erre itt kínlódunk, szegény kutya meg szenved. Már telenyomták egy halom antibiotikummal, csomó szurit kapott, és megint gallérban kell lennie.

Izgatottan és egyben félve várom a csütörtököt..

Miért mindig a mi kutyánkkal történik ilyen? Remélem ha ezen túl leszünk, utána könnyebb lesz, és soha többet nem lesz beteg Lilike.

Lilijuc 2011.06.07. 10:04

R.I.P. Lola

Múlt vasárnap elpusztult édesapámék kutyája.

Méhgyulladása lett, amit még sikerült kikezelni és időben megműteni. De csak nem gyógyult, továbbra is levert volt, nem evett. Jött a tipp, hogy vastagbélgyulladása van, másnapra rosszabbul lett, kiderült Babesiosisos. :( És akkor már hiába kezelték, késő volt.

Annyira megrendítő! Másfél hét leforgása alatt elveszítették a teljesen egészséges, életvidám, 4 éves kutyájukat! :(

 

Nyugodj békében Lola!

Lilijuc 2011.06.07. 09:53

Lovas hétvége

Múlt hétvégén Laci legjobb haverjának az esküvőjére mentünk, Győrbe. Szuper buli volt, nagyon jól éreztük magunkat, Lilit viszont itthon hagytuk. Illetve örökbe adó anyukájának, Katának a gondjaira bíztuk. Még szedi a gyógyszert és ezért úgy ítéltem meg, hogy a Kata jobban tud vigyázni rá.

Pénteken négyesben (Kata-Pötyi és Lili-Juci) kimentünk Pacókához, a Kata lovához, és Lili nagyon jól érezte magát. És tök ügyesen viselkedett. Első alkalommal még sokkal izgágább volt, de most már otthonosabban mozgott a terepen.

Aztán hétvégén mindkét nap kimentek, sétáltak, sőt még a "nagyiéknál" is voltak, ahol aztán mindenkit levett a lábáról, ismét. :D

Kata szerint mindenki elfáradt csak a Lili nem, de ez már csak így van. ;)

Jah és telezabálta magát lószarral, szóval a fényes szőr akár annak is köszönhető. :D! ;)

A születésnapomra a barátnőimtől kaptam kutyatrükkös könyvet, és tegnap megtanulta Lili a pacsit. Olyan ügyes! ;)

 

Lilijuc 2011.06.07. 09:41

Komplikációk 2.

Sajnos ez a bűzmirigy műtét nem volt olyan egyszerű, mint számítottunk rá. A kelése a popiján szépen begyógyult, de a másik oldalon is elkezdett dagadni. Arra is kapott lágy lézert, ami nagyon szépen begyógyította a sebeit, és további kellett folytatni az antibiotikum kúrát.

Végül csak előkerült az a gallér, és Lilike legnagyobb bánatára használni is kezdtük. :D

Szerencsére múlt hét közepére már jobban lett, és felügyelet mellett a gallér használatára sem volt szükség.

A szőre mostanra gyönyörű és fényes, és csak a lábait nyalogatja már, de azok sem sebesek. :)

Bár a fényes szőr lehet a rengeteg lószarnak köszönhető, de ezt inkább egy másik bejegyzésben részletezem.

 

Lilijuc 2011.05.24. 15:11

Komplikációk

Egészen szombat reggelig Lilikének nem volt semmi baja, nyoma sem volt a műtétnek, sem a testén, se a lelkén. Aztán szombat reggel a végbélnyílása mellett elkezdett feldagadni a kis segge és csak dagadt, dagadt. Délutánra elkezdett piros színben játszani és kemény volt.

Nem akartuk Győrbe vinni, de erre a dagadásra való tekintettel mégis inkább vittük. És milyen jól tettük!

Ahogy odaértünk Győrbe elkezdte veszettül nyalogatni a seggét, amit először nem nagyon hagytunk neki, de mivel szemmel láthatóan kínlódott és tényleg 2 percenként a seggében volt, ezért inkább engedtük, gondoltuk rosszat csak nem tesz magával.

Hát végül az a hólyag szerű vmi ami odafejlődött a hátsójára, szépen kifakadt és elkezdett gennyezni. Elég undi volt, ráadásul csak nyalta, és nyalta. Viszont így e duzzanadt szépen kezdett összemenni.

Szombat éjjel nem sokat aludtunk, mert őnagysága egész éjjel nyalakodott. Ráadásul Győrben, a panelban a Laci szüleinél az allergiája is mindig felerősödik, hiszen ott sok a szőnyeg és valószínű hemzsegnek a poratkától.

Így felváltva nyalakodott és vakarózott, rossz volt nézni. :(

Néha befújkáltam a popiját aloe vera spray-el, de hát azt egyből lenyalta. Mikor hazaértünk akkor viszont lefertőtlenítettem neki a sebet merbromini-vel, ami egy csodálatos piros lötyi. Hámosít és fertőtlenít, valamint egyáltalán nem csíp. Egyetlen hátránya, hogy nagyon fog, így Lilike leginkább egy piros seggű páviánhoz hasonlít(ott).

Természetesen hétfő délután az első utunk az állatorvoshoz vezetett, ahol lágylézeres kezelést kapott. (Ez segít majd neki a gyógyulásban, és gyulladás csökkentő hatású.)

A diagnózis szerint a lézeres kezelés folyamán az odavezető erecskék is elzáródtak, és ezek kezdetk el meggyűlni, amik végül kifakadtak. A helyettes állatorvos szerint (vagyis hát aki éppen ott volt, de nem ő műtötte) nem lett volna szabad hagyni, hogy nyalogassa magát, mert a szája tele van bacival, ami elfertőzi a sebet...

Hát köszi! Próbálta volna ő megakadályozni..

Ráadásul direkt rákérdeztem a műtét előtt, hogy kell e gallér, és azt mondták nem. Mindegy is, mert amúgy meg szemmel láthatóan igenis jót tesz a sebének a nyalogatás, Lilke nagyon szépen rendben tartja. A fertőtlenítős letörlés pedig szintén használ. Ma reggelre pedig a lágylézer is megmutatta áldásos hatását, a duzzanat már egészen lelohadt. Még mindig nedves a seb, de már láthatóan gyógyul.

Csütörtökön újra megyünk kontrollra és kezelésre.

Mindez egy nagyon egyszerű, érsebész technikával elvégzett lézerműtétnek köszönhető, amiből a Lilikének maximum az altatás és az ébredést követő kótyagos állapot lehetett kellemetlen.

Bár mivel ébredés után bent héderelhetett a lakásban, gyanítom könnyebben dolgozta fel a traumát.. :)

Nekem fájt látni, mikor megkapta az injekciót, és alig 5 perccel később összerogyott és csak feküdt ott tehetetlenül. Egyre nagyobbakat sóhajtott, és már az elernyedt nyelvét sem tudta a szájában tartani.

Simogattam és halk becéző hangon beszéltem hozzá, reméltem, hogy így kevésbé viseli meg ez az ismeretlen helyzet.

10 perccel később már bent is volt a műtőben.

Kb fél óra alatt végzett a doktornő, igaz menet közben kellett tartani egy kis szünetet ugyanis Lilike elernyedt bélcsatornái kiadták terhüket.. (Pedig kakilt odafelé menet!)

Mikor bemehettem hozzá, még teljesen kába volt, de a szeme nyitva volt, és érzékelte a jelenlétem, ugyanis egyből csóválni kezdett ahogy meghallotta a hangomat. Simogattam még egy picit, utána pedig segítettek kivinni őt a kocsiba.

Szomszéd Zoli ismét nagy segítségünkre volt, eljött értünk a műtét végére.

Kis bucika, a műtétet nagyon jól viselte, és az ébredezés is gond nélkül zajlott. Nem hányt, nem pisilt be, csak feküdt és sóhajtozott! :)

Na meg ahogy egyre élénkebb lett, elkezdte nyalogatni magát..

Az éjszakát végül kint töltötte a helyén, mert elkezdett izgágáskodni, és ezt egyértelműen a "gyógyulás" jelének vettük.

A műtétnek amúgy nincs semmilyen külsérelmi nyoma, gallért sem kell hordania a kisasszonynak. Helyette viszont reggel este nagyon erős antibiotikumot kell szednie, ami segíti a belső folyamatok zavartalan lefolyását. Hogy a kis bélboholy rendszerét se tartolja le ez az erős gyógyi ezért a kefíres tápot kell adni neki. Mily meglepő szereti! :D

Remélem azért később kefír nélkül is megeszi majd a kajáját.

Ez a műtét a gyógyszerekkel együtt 28.800 forintba került és vele jött a remény, hogy talán a vakarózását is sikerül csökkenteni. Nagyon bízunk benne! Amúgy pedig minden pénzt megér nekünk a Buksika, főleg ha látjuk az esélyét az esetleges gyógyulásának.

 

Lilijuc 2011.05.11. 11:03

Műtét

A bűzmirigy műtétre jövő héten hétfőn, délután fél 6-tól kerül sor.

Szegényem, sajnálom, hogy ilyen problémái vannak, de igyekszünk mindent megtenni érte, és nagyon bízom benne, hogy ez a műtét jelentősen javítja majd a közérzetét.

Tudom, hogy allergiás, de azt kezeljük, mégis, -összecsengve a bűzmirigy telítettségi szintjével, állandóan vakarózik, meg rágja a kis seggét. Ezért sokat várok ettől a beavatkozástól.

A műtét kb. egy órás lesz, és érsebész módszereket használnak. Benyúlnak a lyukon egy lézeres cuccal, és elfüstölik a mirigyet, ami aztán szépen felszívódik. Kb 3 hét a teljes regenerálódás.

Aznap ébredésnél vigyázni kell rá, kóvályogni fog, de másnap ha láthatóan jól érzi magát, akkor a séta és a játék is engedélyezett.

Picit aggódom.. :)

Lili jól van. Nem tökéletes az állapota, de a tápváltás és a szurik óta jóval kevesebbet vakarózik.

Sajnos viszont a tappancsai közötti gyulladás még vissza-vissza tér, változó intenzitással és változó időközönként.

Nemrég begyulladt a jobb füle is, de rendszeres cseppegtetést követően, pár nap után meggyógyult.

Most leginkább egy alapos tavaszi kisuvickolás tenne jót neki, attól a szőre tuti visszanyerné a régi csillogását. Most ugyanis kicsit korpás. Még nem tudom mi az oka, és hogy mit lehetne adni rá, de ki fogom nyomozni.

Ja és kiderült, hogy a bűzmirigye a záróizom előtt van, ezért neki magától soha nem is fog tudni örülni. (Vicces, hogy már legalább 5 orvos noymta ki neki, és soha egyik sem mondta..)

A ligeti állatorvos, akikhez újabban járunk, a bűzmirigy kiműtését javasolta. Erre szeretnénk a közel jövőben sort keríteni, ugyanis már 3 hetente kell menni kinyomatni a bűzős zacsit, olyan hamar megtelik neki. És ha megtelik, akkor rágcsálja magát, vakarózik, láthatóan minden baja van.

Ilyenkor mindig nagyon sajnálom. A hosszú távú megoldás mindenképpen a műtét lesz!

Lilijuc 2011.04.21. 10:06

Morbid kirándulás

Pár hete, egy szép kora tavaszi szombaton, felkerekedett az egész család, és a kutyákkal együtt kimentünk a Börzsönybe.

Anyu, tesóim, gyerekek, nagybátyámék, és az unokatesómék. Az ok nem volt idili, ugyanis a kirándulás célja a nagymamám hamvainak képletes kiszórása volt.

Én nagyon jól éreztem magam, és szerencsére mindenkinek jó kedve volt. Én azt gondolom, nem is lett volna okunk a gyászos hangulatra.

Képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Lilijuc 2011.03.25. 10:45

Előkészületek

Mostanában kiegyensúlyozott életet élünk, legalábbis ami Lilkót illeti. Ő okos, szép és szófogadó, mint mindig. Élvezi a jóidőt, a napsütést, és a kellemesen melegedő, langyos tavaszi levegőt.

Két hete átjött anyuéknak egy kertész ismerőse és kicsit rendbetette a kertünkben a dzsungelt. Értsétek szó szerint. Kertnek ugyanis még a legnagyobb jóindulattal sem lehet nevezni, de egyszercsak majd lesz belőle vmi. Nem sietünk. :D

Viszont a föld fellélegzett a kutyák pedig vígan henteregnek a meleg homokban. Annyira édesek!

A mi életünk már nem ilyen kiegyensúlyozott, az esküvői szervezkedés ugyanis minden percünket kitölti. De nem bánom különösebben, én nagyon élvezem. :D

Végre minden időpont le van foglalva, a helyszínek is tisztázottak. Még rengeteg minden elintéznivaló van hátra, de nem aggódom, biztos vagyok benne, hogy sikerül mindent elintézni, és fergeteges buliban lesz részünk!

A nap jó híre, hogy Lilike bejöhet a polgári szertartásra! Azt csak szűk körben tervezzük megtartani, utána pedig egy kertipartyt tartunk anyuéknál Gödön.

A hétköznapokban olyan sok ellenállásba ütközhetünk a kutya miatt, de az anyakönyvvezető elsőre, habozás nélkül mondta, hogy természetesen a kutya jöhet! <3

Nagyon boldog vagyok!

 

 

Igazi család leszünk!

Történt ugyanis, hogy a múltheti farsang előkészületei közben Apagazdi egyszercsak letérdelt, és feltette a bűvös kérdést: "Hozzámjössz feleségül?"

Természetesen igent mondtam, de még ma is alig hiszem el, hogy a felesége leszek! :)

A lánykérés nagyon kreatív és romantikus volt, Apagazdihoz méltóan, az ezzel kapcsolatos álmaimat messze felülmúlta a kivitelezés. :)

Így a farsang tavaszt hozott, a nyár pedig esküvőt! Hétvégén megyünk megnézni a leendő helyszíneket, és utána döntjük el, hogy hol legyen. A tervezett időpont:2011.08.13.

A farsang képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lady Gaga & Pink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legoman

Lilijuc 2011.03.02. 14:46

Még mindig farsang

A vizslafarsang óta mi járunk farsangolni. :) Múlt pénteken is voltunk és most pénteken is megyünk.

Imádom a farsangot, sztem nagyon jó móka. Nálunk pedig különös jelentősége van. 2 éve ugyanis egy farsangon ismerkedtünk meg Apagazdival. Egy hónappal később pedig, egy másik farsangon össze is jöttünk. :)

Azóta farsangolunk, minden évben, kétszer! :)

 

Hétvégén úgy tűnt, hogy sikerült végre elűzni ezt a fránya telet, és a ma reggel is bíztató napsütéssel indult. De már megint szürke minden.

Sebaj, most pénteken mindent megteszünk, hogy elüldözzük a Nyavajást! ;)

Ismát eljött a minden hónap 3. vasárnapja, és többedmagunkkal újabb közös túrázásba fogtunk. Ezúttal kicsit megbolondítottuk a sétát, és jelmezben érkeztünk a felhívásnak eleget téve! :)

Lilijuc 2011.02.17. 11:44

Dejke új élete

Sziasztok!

Szeretném a figyelmetekbe ajánlani kedves vizsla.hu-s ismerősöm hajagos blogját, melyet ideiglenesen magukhoz vett védencükről, Dejkéről és az ő beilleszkedéséről, szocializációjáról ír.

http://vizslaadopt.blog.hu/

Hihetetlen türemmel, kitartással és szeretettel veszi körül Dejkét, aki láthatóan semmi jót nem kapott eddig az élettől.

Nagyon bízom benne, hogy kitartó munkájának köszönhetően mielőbb egy szerető, gondoskodó és végleges gazdihoz kerül, ez a meggyötört lelkű, de végtelenül kedves kutyus!

Múlt héten történt az eset, de talán mostanra sikerült annyira lehiggadnom, hogy nem kezd el egyből habzani a szám, ha csak eszembe jut.

Egyszerűen hihetetlen számomra, hogy milyen emberek vannak a világon, és az még hihetetlenebb, hogy nekem ezekkel az emberekkel kell egy levegőt szívnom.
De kezdem az elején.

Lilijuc 2011.02.09. 10:37

Hiperaktív Lilike

Tegnap este átjöttek a barátnőim, és mivel mindketten kutyabolondok (na meg ugye a nagy sétákat pár napja mellőznünk kellett) úgy gondoltam kedvezek egy kicsit a Lilikének, és beengedtem a lakásba.

Lilijuc 2011.02.08. 10:47

Szurik

Múlt héten csütörtökön hála Szomszéd Zolinak, elmentünk a budaörsi laborba, a sokat emlegetett hiposzenzitizáló oldatért.

A doktornő meg is mutatta, hogyan kell beadni. Tényleg nincs benne semmi ördöngösség, de az első alkalommal, mikor nekem kellett megszúrnom Lilit, a torkomban dobogott a szívem. De hiszem, hogy van értelme, és meg fog gyógyulni!

Lilijuc 2011.02.02. 12:14

Lili jobban van! :)

Köszönöm a bíztató szavakat és az aggódást, ennek és a gondos ápolásnak köszönhetően ma reggelre Lilkó szemmel láthatóan jobban érezte magát. :) Nagyon megkönnyebbültem! Még nem tökéletes a gyógyulás, de reggel munkába menet, vhonnan a kertből jött vissza, ahol Zorcsival idétlenkedett.

Hét eleje óta ezzel a remek kis küldetéssel szórakoztatom magam..

Lilijuc 2011.02.01. 11:02

Lili nincs jól :(

Szombaton vettük észre, hogy a bal első lábára sántít.

Gyönyörűen sütött a nap, gondoltuk elmegyünk egyet a Ligetbe, de mikor leszálltunk a villamosról alig akart ráállni. És olyan keserves fejet is vágott. (Persze lehet, hoyg ezt már csak én képzelem be..)

Lilijuc 2011.01.25. 15:21

Hiposzenzitizálás

Végre tudom hogy kell leírni, így talán kimondani is könnyebb lesz..

Sikerült beszélnem a dokival és a következőket tudtam meg:

  • az étel allergiát nem lehet hiposzenzitibizálni, viszont a megfelelő táp megtalálása után ezzel nem lehet gondunk (szója és paradicsom mentes táp megtalálásához sok szerencsét kívánt.. mert van csak ritka, képzelem milyen áron lehet! :( )
  • a hiposzenzitibizáló oldatba 20 komponenst lehet belevenni ezért a 19 allergénre és egy borderlinra állítják majd össze
  • a borderline kategóriából mi választhatunk majd, de ajánlotta, hogy vagy az atkásat vagy a fehér libatopot tegyük még bele
  • a hiposzenzibitizáló oldatból 9 hónapra elegendő adagot kapunk, amit egy speciális protokol alapján magunknak kell beinjekciózni a kutyába

Este még megbeszéljük Apagazdival, hogy mi legyen, és konzultálok az állatorvosunkkal is (Bendzsel Doki). Majd nekiállunk megkeresni a megfelelő tápot.

Lilijuc 2011.01.18. 10:06

Eredmény

Nah, ma reggel megjött mailben az allergia vizsgálat eredménye!