Ilyenje van a Lilinek.

Ez egy baktérium, ami amúgy is rajta van a bőrön, de ha felborul az egyensúly, akkor elszaporodik és problémát okoz. Mivel Lilikének a vélt (és valószínűleg valós) allergiája miatt a bőre amúgy is sokkal érzékenyebb, ezért könnyedén fertőződhetett meg.

Mindenképpen kezelni kell (valószínű antibiotikummal), és a jövőheti varrat szedésnél ezt is megbeszéljük a dokival.

A doktor úr szerint a kezelés alatt, és főleg utána már sokkal jobban fog látszódni, hogy Lili állandó vakarózásában mennyi szerepe van ennek a bakteriális fertőzésnek, és mennyi írható az allergia rovására. Valószínűleg ez a baktérium túlszaporodás sokat ront rajta.

Azt hiszem már kezdem érteni, hogy mitől amerikai rendszerű a rendelő. Tegnap ugyanis mailben kaptuk meg a Lili leletét, és mikor ma egyeztettem a dokival mondta, hogy hívott is, de hát az ismert okok miatt nem tudott elérni. Ilyen odafigyeléssel, és korrekt tájékoztatási rendszerrel még egyik állatorvosnál sem találkoztam. Nagyon tetszik, és egyre szimpatikusabb a dolog.

Ez a vizsgálat amúgy, aminek keretében gomba vizsgálatot is csináltak (ez negatív szerencsére) 6.500 forintba került. A másik dokinál, aki szintén gombatenyésztést csinált a Lilinél, ugyanennyi volt, leletet nem kaptunk, és hívogattam, hogy meg van e már az eredmény.

Szerencsére ez a dolog nem fertőző, ezért nyugodtan játszhat más kutyákkal.

Tegnap össze is futottunk Mambával és Évával a Ligetben, pedig csak egy könnyed sétát terveztem a kisasszonnyal. Ehhez képest akkora kergetőzés lett a dologból, hogy ihaj. Kicsit aggódtam is Lili sebe miatt, de ő nem zavartatta magát, úgyhogy próbáltam én sem túlparázni a dolgot.

A héten sajnos már nem fogunk tudni többet kimenni, mert minden nap van vmi, hétvégén viszont szüretre utazunk, az neki is jó program lesz! Egész nap kint lehet velünk a szabadban. Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, akkor még esni sem fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://rugylika.blog.hu/api/trackback/id/tr202332220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása